Browsing Tag

нездрава храна

Која е најлошата храна за детскиот мозок?

Еден нов извештај покажал дека децата и тинејџерите консумираат исклучително големи количини на калорична нездрава храна, што негативно влијае на развојот на нивниот мозок. Ова е главно затоа што мозокот на адолесцентите сè уште го развива…