Browsing Tag

повреди

Педијатар од итна медицина призна кои работи никогаш не им ги дозволува на своите деца

Иако повеќето родители ќе мислат дека е згодно кога сте педијатар и имате деца, па не мора да трчате на ургентно, на пример, педијатрите, сигурни сме, ќе се согласат дека тоа воопшто не е позитивна работа во повеќето случаи. Замислете со…

Зошто никогаш не треба да го вртите детето држејќи го за рацете?

„Дури кога стигнавме дома, забележав дека не ја мрда раката нормално. Повторно почна да плаче и ѝ реков да се обиде да ја свитка раката. Потоа се сетив дека татко ѝ ја вртеше држејќи ја за рацете и знаев дека нешто сериозно не е во ред“,…

Родителите ги обучуваат децата за фрлање петарди

И покрај тоа што секоја година за време на новогодишните празници се случуваат секакви повреди заради употребата на петарди, родителите како да не го сфаќаат сериозно овој проблем. Тие и самите ги обучуваат своите деца како да ракуваат со…