Browsing Tag

превенција

Светски ден за борба против ракот: Како да зборуваме за рана детекција и превенција без скрининзи?

„Во пандемијата дојдоа до израз многу проблеми, сите дијагностички процедури беа сопрени, луѓето не може да направат ниту контролни прегледи навреме бидејќи се чекаше многу месеци, а од друга страна, како да зборуваме за рана детекција и…