Browsing Tag

сипмтоми

4 најчести симптоми на менопауза

Менопаузата е крај на репродуктивната возраст на жената. Жената влегува во менопауза најмалку една година по нејзината последна менструација. Просечната возраст на почетокот на менопаузата е помеѓу 50 и 55 години.