Што најмногу паметат децата за своите родители? Еве што велат психолозите

Има пет работи кои децата најмногу ги паметат од детството, а се однесуваат токму на нивниот однос со родителите.

3.450

Факт е дека ни останува во сеќавање голем дел од детството што сме го поминале со родителите, а токму тие се трудат на своите деца да им обезбедат сѐ што им е потребно за да пораснат во задоволни и среќни луѓе.

Затоа психолозите решија да истражат што најмногу паметат децата за своите родители, а нивните одговори ги сподели порталот Today. Како што објаснија, има пет работи кои децата најмногу ги паметат од детството, а се однесуваат токму на нивниот однос со родителите.

Тоа се:

Моментите кога се чувствувале безбедно (или небезбедно) со вас
Моментите кога целосна сте им се посветиле
Начинот на кој сте комуницирале со партнерот/партнерката
Вашата поддршка и/или критика
Семејните традиции.

Повеќе