Browsing Tag

кампања

Кампања против инцест: Во Франција за првпат се зборува во јавност за семејното сексуално насилство

За оваа табу-тема неодамна проговорија француската актерка Емануел Беар и ќерката на поранешниот министер за надворешни работи на Франција, Камиј Кушнер.

Ги запознаваме ретките болести: Хирајама болест

Оваа ретка болест има подмолен почеток, а се карактеризира со асиметрична слабост и атрофија на мускулите на горните екстремитети. Овој ентитет има машка предоминација, се јавува во периодот на адолесценција, на просечна возраст од 15 до 25…

Здравство и УНИЦЕФ почнуваат кампања за зголемување на вакцинирањето со МРП

МРП вакцината бележи најнизок опфат, во споредба со сите останати вакцини, така што посебен фокус во министерството за здравство се става на оваа вакцина и на заштитата од овие заболувања (мали сипаници, рубеола и заушки)