Browsing Tag

месо

Ако вашето дете е вегетаријанец, има поголема шанса за неисхранетост

Во однос на висината и другите нутритивни мерки, децата вегетаријанци и децата кои не се вегетаријанци се слични, покажало неодамнешното истражување. Меѓутоа, децата кои не јаделе месо имале поголеми шанси да бидат со недоволна тежина