Browsing Tag

низок раст

Можеби не е сѐ до центиметрите, ама тешко е кога сте под просекот! Со какви проблеми се соочуваат…

Уште од периодот на претшколска возраст, а особено во периодот на пубертетот, децата со низок раст се изложени на потсмев, им се ставаат погрдни прекари и се избегнувани од другарите, а сето тоа предизвикува кај нив сериозни психолошки…

Болеста на Шимке

Луѓето со ова заболување се со низок раст кој е резултат на сплескување на пршлените што доведува до скратување на вратот и трупот. Висината на возрасните е 136 - 157 см за мажи, и 98,5 - 143 см за жени. Бубрежната болест се манифестира со…