Browsing Tag

придобивки

Пуштете ги децата да јадат чоколадо! Овие слатки коцки се всушност многу корисни за телото во развој

Кога зборуваме за придобивките од чоколадото, зборуваме за чоколадо со висок процент на какао. Идеално е наутро, самостојно или со некое овошје, да се изеде коцка квалитетно чоколадо, кое на децата ќе им даде доволно енергија до ручек, а…

Студија спроведена на 1,2 милиони жени ги покажала придобивките од доењето за мајките

Придобивките од мајчиното млеко за бебињата се одамна утврдени, а познато е дека го зајакнува нивниот имунолошки систем и го намалува ризикот од болести. Истражувачите во Австрија тврдат дека доењето може да обезбеди значителен поттик и за…