Browsing Tag

психичко здравје

Како влијае војната на психичкото здравје и како да разговарате на оваа тема со децата?

Претераното избегнување на оваа тема може да предизвика дополнително чувство на страв кај децата, вели Ана Лемке, психолог и советник за деца во организацијата за заштита на децата – „Save the Children“.