Еве што не ви е неопходно за вашето бебе

Погледнете на што можете да заштедите кога купувате работи за бебето и кога мислите дека се сите неопходни. Што мислите вие за овој предмет?

425

Разбираме каков предизвик е да му купувате на вашето бебе разни работи кои, барем во тој момент, ви изгледаат неопходни. Сепак, има некои кои навистина можете да ги прескокнете и да заштедите многу пари.

Знаеме дека додека чекате бебе, ги разгледувате сите можни опции и сѐ ви изгледа многу неопходно. Верувајте, не е!

Едно нешто им изгледа корисно, важно и неопходно на мајките, а кога ќе дојде бебето сфаќаат дека тоа не е така. Може да се функционира прилично добро без него и ќе забележите дека, во повеќето случаи, всушност не го користите.

Тоа е масата за пресоблекување.

Дефинитивно можете без ова. Ќе заземе многу простор во собата, а обично е многу скапо. Факт е, исто така, дека веројатно нема да трчате таму секој пат кога го пресоблекувате детето.

Некогаш ќе бидете во дневната соба, некогаш ќе ви биде многу полесно да го пресоблечете бебето на креветот… Подобро е да купите подлога за пресоблекување на бебето, која можете да ја ставите каде што ви е попогодно во тоа време. Доколку сепак ви треба маса, можете да наместите некој постоечка комода, на која би ставиле простирка за пресоблекување.

Има некои други работи кои не се многу неопходни, а мајките често се чувствуваат како да треба да ги имаат. Да речеме лулка. Ако имате креветче во кое бебето ќе спие, колевка нема да ви треба. Посебен блендер за храна за бебиња исто така не е неопходен, бидејќи можете да го користите оној што веќе го имате. Исто така, не мора да купувате кеси за пелени, бидејќи за таа намена можете да користите какви било кеси.

Повеќе