Browsing Tag

вегани

Веганска исхрана – добар избор или сериозна закана за здравјето на децата?

Бидејќи бројот на вегани во светот а и кај нас сѐ повеќе расте, стручњаците во доменот на медицината, а особено нутриционистите , имаат целосно поделени мислења за тоа дали и во која мерка таквиот начин на исхрана е здрав за луѓето, посебно…