Browsing Tag

вирус

Овој вирус го зголемува ризикот од Алцхајмерова болест, а 80 отсто од луѓето го имаат во организмот

Новото откритие сугерира дека постои врска помеѓу вирусната инфекција и развојот на Алцхајмерова болест, независно од генетските фактори или возраста. Дополнително, фактот дека повеќето возрасни се изложени на вирусот на херпес симплекс тип…