Browsing Tag

Кина

Азијките си ја штитат кожата на лицето со „фејскини“: Кинескиот метод за заштита од сонце добива на…

„Фејскините“ (Facekini) не се новина, постојат со години и ја уживаат својата популарност особено кај жените во кинескиот град Квингдау, познат по своите плажи. Она што е ново е фактот што овој „моден додаток“ е препознаен во остатокот од…

Тепам други кога сакам!

Осумгодишно дете од Кина брутално претепало двегодишно девојче и ѝ ги украло слатките. Кога родителите го прашале зошто го направил тоа, тој одговорил: „Ги тепам другите кога сакам“.