Browsing Tag

лажење

Дали вашето дете почна рано да лаже? Тоа е добар знак

До тригодишна возраст, речиси половина од децата редовно се обидуваат нешто да излажат. На четиригодишна возраст тој број е дури 80 проценти! И на возраст од пет до седум години, речиси секое дете лаже.

Моето дете не лаже! Сигурни сте?

Некои родители безусловно им веруваат на своите деца сѐ додека не сфатат дека со години верувале во лага. Не е страшно ако некогаш ве излажат, но за да може да му помогнете на вашето дете да биде искрено, најнапред би било добро да ја…