Browsing Tag

новороденчиња

Како педијатарот Ернст Моро ја намалил смртноста на бебињата и зошто умрел непознат?

На почетокот на 20 век, просечниот човечки живот бил половина пократок од денешниот, не затоа што луѓето умирале на возраст од 35 до 40 години, туку затоа што во тоа време имало висока стапка на смртност на доенчиња. Но, благодарение на…