Browsing Tag

пластика

Синтетичката хемикалија од пластиката е поврзана со аутизмот кај децата! Бисфенолот А има врска и со…

Претходните студии ја поврзуваа БПА со низа здравствени проблеми, вклучувајќи неплодност, кардиоваскуларни болести, дијабетес тип 2 и рак. Покрај тоа, истражувањето воспостави врска помеѓу изложеноста на БПА и развојот на феталниот мозок,…

Купете им на децата 1 еколошка, наместо 10 отровни играчки

Според веб-страницата Ecobirdy, кујната – играчка содржи 5,6 кг пластика, што е еквивалентно на 400 празни пластични шишиња. Освен тоа, пластиката од која се изработуваат многу од овие играчки содржи состојки кои се штетни за и здравјето на…