Browsing Tag

појадок

Децата кои го прескокнуваат појадокот се повеќе склони кон нарушувања во однесувањето

Според едно истражување, појадокот надвор од домот е речиси исто толку штетен како и целосното прескокнување на оброците. Истражувачите сугерираат дека ова може да биде затоа што оброците што се земаат надвор често се помалку хранливи од…