Browsing Tag

родител

Дали треба да лежите со детето додека да заспие или не?

Вашето дете сака да сте до него затоа што ве сака, но можеби е и исплашено или загрижено. Некои експерти веруваат дека е важно децата да се научат да спијат самостојно и дека тоа е од витално значење за нивниот развој

Ќотекот не излегол од рајот: Психолог открива какви последици може да има удирањето на детето врз…

Удирањето не е воспитување, тоа е само показател на вашата агресивност. Неможност за ваша самоконтрола. Постојат многу подобри и поефикасни методи на воспитување, а децата најмногу учат од она што го гледаат кај своите родители, вели…

Шест „лоши постапки“ на мајките

Односот на родителот не е секогаш најсоодветен, па тоа често и лошо се одразува кај младата личност, но и во зрелоста. Имајќи предвид дека и мајките, и татковците, имаат свои слабости и силни страни, некои од нив можат да имаат особено лошо…