Browsing Tag

уметник

Роза Мојсовска: Мислев дека родители ми се сестрите и докторите и не верував во Господ

Од 6-месечна возраст до 9 години живеела во болничка соба во Белград со уште 15 деца со телесен инвалидитет. На 3 години првпат дошла дома, во Скопје и се плашела од своите родители бидејќи не ги познавала. На 7 години почнала да црта со…