Browsing Tag

Хантеров синдром

Ги запознаваме ретките болести: Хантеров синдром тип 2

Бебињата родени со Хантеров синдром речиси секогаш изгледаат здрави при раѓање. Промените во карактеристиките на лицето често се првиот видлив знак дека нешто не е во ред. Хантеровиот синдром напредува бавно, а неговите знаци и симптоми се…