Browsing Tag

Хајмлихов зафат

Дали знаете што да направите ако детето почне да се гуши со парче храна?

Секој родител кој доживеал детето да се засркне и да почне да се гуши со парче храна знае каков кошмар е тоа. Неопходна е брза реакција бидејќи детскиот мозок може да издржи без кислород само неколку минути