Browsing Tag

хигиена

На децата за имунитет им требаат микроби, а не антибиотици

Кога се раѓаме, немаме микроби и нашиот имунолошки систем е недоволно развиен. Имунитетот почнува да се развива дури кога ќе се појават микроби кои го будат. Без нив, не би можеле да се бориме со инфекциите