Пет најдобри апликации за следење на бременоста

Следете го развојот на вашето бебе на вашиот смартфон

0
109

Повеќето луѓе ретко се одвојуваат од својот смартфон. Ова воопшто не е чудно, имајќи предвид дека постојат апликации за сe што ни треба, вклучително и апликации за следење на бременоста. Ви ги пренесуваме петте најпознати.

Ако веќе живееме во време кога информациите се најдостапни, зошто да не го искористиме тоа.

Да се има едно место на кое ќе се следат сите важни датуми, промени, датуми за преглед, тежина, симптоми, па и добивање корисни совети може да биде од голема помош за бремените жени.

Ова е токму она што го обезбедуваат апликациите за следење на бременоста на паметните телефони, кои ги има голем број на пазарите на апликации.

Еве го изборот од петте најдобри апликации за следење на бременоста.

Ovia pregnancy tracker

Апликацијата за следење на бременоста Ovia е достапна за бесплатно преземање за iOS и Android платформата. Таа е на англиски јазик и во моментов има просечна оценка од 4,8 (од 5).

Освен следење на датумите и неделите на бременоста, Ovia ја следи големината на бебето во утробата на многу симпатичен начин: екранот ја покажува приближната големина на рацете и нозете на бебето, а бебето се споредува со овошје, слатки животни или предмети.

Во апликацијата можат да се внесуваат податоците за тежината, симптомите на бременост, исхрана, пренатални витамини, должина на сонот, расположението, број на удари на бебето, трудови и вежбање.

Веднаш на почетокот можете да го внесете името на бебето во апликацијата или да ги означите омилените во регистарот за имиња, пол и датум на терминот на породување, врз основа на кои апликацијата нуди интересни написи и информации за развојот на детето, а можно е и да зачувате фотографии одстомакот на трудницата.

Покрај тоа, може да пребарувате за да видите која храна е безбедна за бремени жени и дали симптомите се нормални симптоми во бременоста.

Исто така, постои можност за пребарување лекови и дали се безбедни за бремени жени.

Апликацијата има допадлив дизајн и лесно е да се следи се што е важно за идната мајка.

Pregnancy & Baby Tracker 

Ова е исто така апликација на англиски јазик развиена за платформи за Android и iOS со просечен рејтинг од 4,8.

Прикажувањето на големината на бебето е исто така во фокусот на оваа апликација, на почетниот екран има предмет или зеленчук / овошје што приближно одговара на големината на бебето според неделата на бременоста.

Покрај корисни совети, апликацијата исто така ве подготвува за сите тестови и испитувања што ве чекаат во текот на бременоста, кои можете да ги додадете во вашиот календар.

Во категоријата „Заедница“, постојат различни групи на кои корисниците на апликацијата можат да им се придружат, да поставуваат прашања и да споделуваат совети според локацијата на која се наоѓаат.

Pregnancy Tracker & Baby Development Countdown

Апликацијата „Pregnancy Tracker & Baby Development Countdown“ од BabyCentre била оценета со 4,8 sвезди од корисниците.

Трите главни делови во апликацијата се Календар, Клуб на родилки и Алатки.

Календарот ги прикажува главните информации за неделата на бременоста во која сте, за развојот на бебето, промените во вашето тело и советите што се корисни за идните мајки.

Клубот на родилки е слична погодност како кај апликацијата Pregnancy & Baby tracker, ви овозможува да се придружите на групи според интересите и да споделувате искуства со други корисници.

Во алатките можете да направите „бампи“ (селфи со труднички стомак), да барате која храна, лекови, козметика или вежбање се безбедни за бремена жена, да ги следите ударите на бебето, да пополните список со подароци, да изберете име за бебето, да гледате видеа што ве подготвуваат за породување, да го исполните планот за породување и да го мерите времетраењето на трудовите.

Sprout Pregnancy App

Оваа апликација е достапна за iOS и Android мобилни телефони и е оценета со 4,5 sвезди. Не е неопходно да се создаде профил за да се користат сите функции на апликацијата.

Првото нешто што ќе ве поздрави кога ќе ја вклучите апликацијата е голем 3D приказ на бебето во утробата со најважните информации за развојот во тековната недела од бременоста.

Менито содржи и други категории: Докторот вели, Организатор и Алатки, и сите елементи може да се организираат во персонализирана временска рамка.

Категоријата Доктор нуди нови информации секоја недела за развојот на детето, прегледите, симптомите на бременост и промените во телото на мајката.

Организаторот содржи календар на прегледи, ви овозможува да составите разни списоци и да пополните списоци за набавка на бебешка опрема и торба за родилиште.

Од алатките, Sprout нуди следење на тежината, ударите на бебето и на трудовите.

Pregnancy +

Pregnancy + може да ја преземат сопствениците на мобилните телефони со iOS и Андроид, а апликацијата има висок рејтинг од 4,8.

Треба да се најавите и да ги внесете вашите информации за бременоста за да може апликацијата да ги прикажува тековните совети.

Во рамките на апликацијата има четири главни категории: Денес (збирни информации), Бебе, јас и повеќе.

Категоријата Денес автоматски се отвора кога ќе ја стартувате апликацијата и носи информации за неделата на бременоста, прегледите, големината на бебето, тежината и дневниот блог.

Категоријата Бебе содржи неколку подкатегории: дневни совети, неделен преглед, фотографии, големина на бебето, временска рамка, бројач на удари и имиња на бебиња.
Категоријата I, исто така, содржи неколку подкатегории кои даваат корисни информации: Инструкции, тежина, мојот стомак, план за раѓање, прегледи и список со задачи.

Во категоријата Повеќе, постојат алатки со кои можете да ги следите трудовите, да го одберете името на детето, да преземате списоци за купување за набавка на опрема за бебиња, список на неопходни работи за торбата за породилно, но и да зачувате список со важни телефонски броеви.

Фото: Freepik

 

[better-ads type='banner' banner='999' ]