Browsing Tag

баба

Ранг-листа на внуци на една баба: Нејзината љубов треба да се заслужи

Мери Ла Морте е баба на 10 возрасни внуци и во својот дом во Њу Џерси има дрвена табла со нивните фотографии. Но тоа не е обична табла, туку ранг-листа од 1 до 10, на која внуците ги разменуваат позициите според заслугите

Поминувањето време со внуците го намалува чувството на осаменост

Додека дружењето со внуците има позитивно влијание врз здравјето, истражувањата покажале дека грижата за партнерот кој страда од одредени состојби или болести или е неподвижен, предизвикува чувство на осаменост, пишува The Guardian.

Бабите и дедовците се сојузници на доцнењето во развојот

Да се едуцираат бабите и дедовците е речиси невозможно. Многу е полесно (колку и да е тешко) да се постави граница во тој однос. Што мислите вие на оваа тема: Дали бабите и дедовците навистина ги расипуваат децата?

Баба од Србија му дала 100 евра на внукот од ќерка, а 300 на внукот од син

Жената вели дека имала две крштевки за две недели. Се крштевал внукот на нејзината ќерка, а потоа и внукот на синот. На внукот на ќерката му дала 100 евра, а на внукот на синот 300 евра. На прашањето зошто му дала повеќе на едното дете, таа…

Дали растевте со баба и дедо или со клуч околу вратот?

Кружев за да поминам по твојата улица и да одиме заедно во школо само за да ја почувствувам топлината на баба Драга, ми вели мојата најмила Сузе, најдобрата другарка од прво до осмо. А вие, дали растевте како мене, со баба и дедо или со…