Browsing Tag

брак

Станала брачна терапевтка откако сопругот ја изневерил 12 пати: Советува како да се спаси бракот

Прво би го растргнале поради неверството, а потоа би го оставиле? Но, дали разводот е всушност единственото (правилно) решение или сепак треба да си дадете втора шанса и на себе и на врската?! Да, чудно звучи ова 12 пати, ама сепак…

Дали сте Бекам, Маленко или Трајче?

Нашиот Александар Маленко еднаш го смени своето презиме со презимето на својата тогашна сопруга Сузана Турунџиева. Сега синот на Бекамовци го додал презимето на својата сопруга. Знаете ли уште некој ваков пример и што мислите за менувањето…

Само 10 отсто од разведените партнери успеваат да се договорат за грижата околу децата

Според претседателот на новоформираното здружение на граѓани „Центар за рамноправно родителство – Децата пред сè“, Наум Рибароски, праксата на доверување на детето на чување и воспитување на едниот родител по разводот на бракот е изворот на…