Browsing Tag

ембриони

Од кои ембриончиња сакате, свежи или може и постари? Во САД родени близнаци од 30 годишни ембриони

Имав 5 години кога Господ им даде живот, а сега сум им татко, изјавил Филип Ридгвеј, татко на близнаци кои се родиле од ембриони кои речиси три децении стоеле во резервоар со течен азот. Зачетоците биле донација од анонимен пар за…

Во Индија е родено девојче кое во стомакот ги носело своите близнаци

Во случај на fetus in fetu, доминантниот фетус расте, додека другите живеат во него. Оние кои се заробени можат да живеат и да растат во стомакот со години како паразити, додека не станат толку големи што не почнат да му штетат на својот…

Децата родени со помош на замрзнати ембриони се изложени на поголем ризик од развој на рак

Авторите на новата студија предупредуваат дека нивните нови наоди не можат дефинитивно да го поврзат трансферот на замрзнати ембриони со зголемен ризик од рак во детството. Тие забележуваат дека податоците се набљудувачки и не може да се…

Украински лекар се обидува да спаси 19.000 ембриони

Пред почетокот на војната во Украина, д-р Валери Зукин, директор на клиниката Надија во Киев, доаѓал на работа и работел опкружен со 500 вработени, од кои 50-тина лекари. Сега кога ќе помине низ портите на една од најголемите клиники за ИВФ…