Browsing Tag

одгледување дете

Научете го детето да се справува со предизвиците и стресните ситуации

Поддржувајте го вашето дете, но обидете се да не му го решавате секој помал проблем или разочарување. На пример, дозволете му на вашето дете да ја предаде домашната задача која знаете дека е погрешна. Надминувањето на малите предизвици, ја…