Browsing Tag

секс

Колку секс е потребен за да забремените? 6 најчести прашања за плодноста и зачнувањето

Дали веќе почнавте активно да работите на бебе или планирате бременост во иднина? Ова се најчесто поставувани прашања за женската плодност, сексот и зачнувањето

Што се случува со вашата вагина во текот на менопаузата?

Кога помислувате на менопауза, веројатно си замислувате слики на валунзи (топли бранови) и промени во расположението. Но, дали некогаш сте размислувале како промената влијае на вашата вагина?

Колку односи неделно треба да имате ако сакате бебе?

Идеално е паровите да имаат секс секој втор ден за да имаат најдобри можни шанси да зачнат бебе. Кај мажите, кои немаат редовни сексуални односи, постарите сперматозоиди се акумулираат во телото и на тој начин ослободуваат соединенија кои…

Дали би имале секс со партнерот додека е бебето во истиот кревет?

Истражувањето кое пред неколку години го спровело едно шведско списание за мајки открило дека три од десет шведски мајки имаат секс со своите партнери додека нивните бебиња лежат во истиот кревет. За споредба, слична студија е спроведена во…