Browsing Tag

семка

Јубилеен едукативен настан: Од семка до дрво

Во сабота, во градинарскиот центар „Фоја“ ќе се одржи едукативен настан за деца на кои ќе се садат семки од медоносни растенија од автохтон даб и гинко, а децата ќе научат како се одвива развивањето на цело дрво од една семка