Тинејџерите ги нервира кога нивните родители снимаат видеа за ТикТок или прават селфи (ВИДЕО)

Иако секој родител се труди да го воспитува своето дете на најдобар можен начин, откако децата ќе станат тинејџери, работите стануваат потешки. Дури и кога се обидуваме да направиме се како што треба, често ги нервираме со своето однесување. Работите ескалираа откако дојде времето на социјалните мрежи. Не се знае веќе кој е родител, а кој дете. Дали и вие правите нешто слично мислејќи дека сте „кул“?

128

Веројатно секој родител мисли дека прави се најдобро и секој се труди да го воспитува своето дете на најдобар можен начин. Сепак, откако децата ќе станат тинејџери, работите стануваат потешки. Дури и кога се обидуваме да направиме се како што треба, често ги нервираме со своето однесување. Ама не е само до децата. Проблем е кога родителите се однесуваат како тинејџери, а работите особено ескалираа откако дојде времето на социјалните мрежи. Не се знае веќе кој е родител, а кој дете.

Така барем тврди овој наставник кој им предава на деца од седмо одделение и кој во видео на ТикТок (повторно социјални мрежи) откри што најмногу ги нервира неговите ученици кога се во прашање нивните родители. Тој побарал од учениците да откријат што најмногу ги нервира кај нивните родители, а одговорите кои тие анонимно ги залепиле на неговото биро ги споделил во видео.

„Мајка ми става знаци на позитивност низ целиот дом како: живеј, смеј се, сакај“, признал еден од овие ученици во основно училиште.

„Мајка ми снима видеа како танцува и потоа ги објавува на TikTok“, напишал некој друг.

„Мајка ми користи Фејсбук“, „Мојата мајка прави селфија пред огледало“ и „Мајка ми ја слуша Кети Пери“ се исто така меѓу очигледно неприфатливите однесувања на родителите, а едно од децата се жали дека родителите постојано ги тераат него и неговите браќа да нарачуваат. храна од детско мени иако имаат повеќе од 13 години.

Којзнае дали ќе сменат нешто во своето однесување родителите или само ќе се насмеат и ќе продолжат по свое.

Повеќе