android
ios

И покрај ризиците, сѐ повеќе мајки ја јадат сопствената плацента. Зошто?

Манекенката и водителка Криси Тајген вели дека јадењето на нејзината плацента ѝ помогнало да ја избегне постпородилната депресија по раѓањето на нејзиниот син Мајлс....

Знаете ли зошто на бебињата до 6 месеци никогаш не би...

Веќе подолго време стручњаците и натаму се сложуваат дека давањето вода на деца помлади од шест месеци е непотребно, а сега дошле до заклучок...

Дали ги заспивате своите деца пеејќи им заспивалка?

Родителите милениумци избегнуваат една вечерна рутина, а можеби не би требало. Повеќето од денешните родители пораснале со заспивалки, но таа вечерна рутина не ја...

Дали е вашето дете навистина „посебно“?

Пред да го наречете своето дете хиперактивно, хиперчувствително или го декларирате на кој било начин како посебно, добро размислете дали е тоа навистина така,...

Мајка на момче кое живее како девојче: Од 4 години знаеше дека е во...

Уште од најрана возраст мајката на малиот Џејкоб почнала да забележува кај него невообичаено однесување, но не му придавала преголемо внимание. Оваа 40-годишна мајка...

Некои деца почнуваат да ги покажуваат знаците на аутизам дури на возраст од 5...

Во овој момент во дел од глобалната академска заедница се спроведуваат низа истражувања и студии за причините, дијагностицирањето и најделотворните третмани на пореметувањата од...