Додека сите објавуваат купишта смет, ние најдовме нешто убаво

Децата од Прва руска, но и сите други кои живеат тука, имаат навистина убаво и средено катче. Ова средено зелено паркче се наоѓа во скопската населба Тафталиџе 1, спроти гимназијата ‘Георги Димитров’. Ете, инспирација за останатите… Испратете ни фотографии доколку и вие имате сличен пример

113

Додека деновиве порталите се преплавени со грди слики од фрлен отпад, особено од Охрид кој за време на празничниот викенд беше преплавен со туристи, ние најдовме и нешто што буди надеж – средено катче пред ‘Прва руска’ во скопската населба Тафталиџе 1. Децата од оваа, но и од околните згради конечно имаат убав пример како треба да се чува природата и јавниот простор.

Се надеваме дека ќе бидат добар пример и за околните згради и дека децата кои ќе пораснат тука, а пред очи ќе им биде симпатичниот знак на кој пишува: ‘Природата моли, не уништувај ме, боли!’, ќе пораснат во грижливи и одговорни луѓе.

Затоа, делувајте, не им зборувајте. Покажете им како треба да ја чуваат природата – со дело.

Повеќе