Фасцинантно видео покажува како органите се поместуваат за време на бременоста (ВИДЕО)

Како што јасно се гледа во видеото, за време на бременоста, органите на жената се подготвуваат за детето, правејќи доволно простор за негово правилно развивање. Промените се навистина драстични,

182

Ако некогаш сте се запрашале што се случува во телото на една жена кога таа носи бебе, оваа реалистична анимација од Научниот музеј во Чикаго ќе ви го покаже токму тоа.

Видеото кое стана вирален хит на социјалните мрежи покажува како телото на трудницата се менува од недела во недела и се прилагодува на бебето кое е на пат.

Како што јасно можеме да видиме во анимацијата, за време на бременоста, органите на жената се подготвуваат за детето, правејќи доволно простор за негово правилно развивање. Промените се навистина драстични, а како точно изгледаат можете да видите во ова видео од 40 секунди кое беше објавено на каналот YouTube пред неколку години и има над два милиони прегледи.


Повеќе