Browsing Tag

внуци

Кај отиде светов?! Баба одбива да ги чува внуците ако ќерката не ѝ плати

Сѐ почесто наидуваме на вакви приказни од светот, па изгледа дека сѐ почесто бабите и дедовците прават проблем од чувањето внуци. Досега не сме слушнале за нешто слично и кај нас, но се плашиме дека и тоа бргу ќе нѐ стаса. Што мислите вие…

Некои нови чудни баби… Сè почесто се случува бабите да одбиваат да чуваат внуци!

Можеби кај нас ситуациите кога бабите одбиваат да ги чуваат своите внуци не се толку чести, но сè почесто од светот ни доаѓаат вакви приказни кои потоа предизвикуваат полемики меѓу луѓето. Што мислите вие на оваа тема?

Ранг-листа на внуци на една баба: Нејзината љубов треба да се заслужи

Мери Ла Морте е баба на 10 возрасни внуци и во својот дом во Њу Џерси има дрвена табла со нивните фотографии. Но тоа не е обична табла, туку ранг-листа од 1 до 10, на која внуците ги разменуваат позициите според заслугите

Поминувањето време со внуците го намалува чувството на осаменост

Додека дружењето со внуците има позитивно влијание врз здравјето, истражувањата покажале дека грижата за партнерот кој страда од одредени состојби или болести или е неподвижен, предизвикува чувство на осаменост, пишува The Guardian.