Browsing Tag

запоставување

Ова се знаци на емоционално запоставување кај детето

Злоупотребата на децата не мора да биде само физичка. Иако најмногу се зборува за физичко малтретирање, постои и емоционална злоупотреба која остава длабоко влијание врз менталниот раст и развој на детето.