Browsing Tag

инклузија

Инклузивна забава и штафетна трка во Скопје: „Заедно до целта“

Во организација на здружението „Куќа на среќата“, во сабота (20 мај), на Школка во Градскиот парк од 11 до 14 часот ќе се одржи првата инклузивна штафетна трка, односно, трка во која ќе учествуваат и лица со попреченост и без нив никој нема…

Инклузија на децата со попреченост во образовниот систем

Децата со попреченост се соочуваат со повеќе форми на дискриминација кои водат кон нивно исклучување од општеството и образованието. Токму образованието е еден од најефективните начини за прекинување на кругот на дискриминација