Browsing Tag

Мелкерсон-Розенталов синдром

Ги запознаваме ретките болести: Мелкерсон-Розенталов синдром

Орофацијален едем е присутен кај 80% од случаите. Се карактеризира со присуство на абнормална и патолошка акумулација на течности која создава воспаление или оток на зафатеното подрачје. Може делумно или во потполност да ги зафати лицето,…