Browsing Tag

метод

Родители испробале одвикнување од пелени за три дена, а ова се нивните совети

Утрото започна со незгода, а како што одминуваше денот, работите се влошуваа - на каучот, речиси на креветот, клечејќи неколку сантиметри од тоалетот… Се прашувавме дали правиме сѐ како што треба....

Дозволувањето на бебето да плаче е спротивно на родителскиот инстинкт

Кога бебето плаче кај родителите срцето почнува да чука побрзо, притисокот се зголемува, дланките се потат и стомакот се стега. Односно, нашите инстинкти се активираат и имаме потреба да ги задоволиме неговите потреби. Затоа е толку тешко…