Browsing Tag

пушење

Ако имате навика да пушите дома, ќе страдаат и вашите деца

Пасивното пушење влијае врз здравјето на децата кои живеат во домови каде што се пуши, до толку што семејствата би можеле да го намалат отсуството на нивните деца од училиште за 24 до 34 отсто доколку пушењето се елиминира од домот.

Да се биде осамен е полошо од пушењето 15 цигари дневно, а младите се поосамени од нивните баби и…

Истражувањето на 20.000 Американци открило дека младите се поосамени од нивните баби и дедовци. Во однос на здравствените ризици, осаменоста веќе стана хронична болест.

Бургерова болест: Пушењето е примарен фактор на ризик

Болеста може да биде хронична или акутна. Ако болеста е ненадејна, ампутацијата на нозете за кратко време може да биде неизбежна. Околу 20 - 30 % од луѓето губат една нога во првите 5 години. Поради васкуларни промени, се јавуваат…