Browsing Tag

родители

Три начини на кои родителите милениумци поинаку ги одгледуваат своите деца

Родителите-милениумци, меѓу кои генерално се сметаат оние на возраст меѓу 28 и 43 години, се склони кон родителски методи кои се разликуваат од стиловите на минатите генерации.

Милениумците споделуваат правила што не сакаат да ги следат со своите деца

Како родители, милениумците сакаат поинаку да пристапат кон воспитувањето. Тие се фокусираат на обезбедување љубов и поддршка и ја поттикнуваат автентичноста. Исто така веруваат дека менталното здравје е важно и се трудат на своите деца да…

Ти можеш сѐ! Психолозите велат дека постои една фраза што родителите треба да ја избегнуваат

Запрашајте се дали вашите деца се навистина добри во физички активности или се талентирани за музика. Набљудувајте ги нивните преференции и мотивации и што е тоа што ги прави среќни.

Најиритантните работи што ги прават родителите, според луѓето без деца

Постојат многу фрази што ги користат родителите, а им пречат на оние без деца. На прво место е: „Не си родител, па не разбираш“, што 68 отсто од испитаниците не сакаат да го слушнат. 51 отсто од нив велат дека ги нервира кога ќе ја слушнат…

Карање пред децата, да или не? Мајка признала дека се кара со сопругот пред децата затоа што мисли…

„Важно е децата да научат да ги решаваат конфликтите на здрав начин“, вели таа, а потоа ги покажува децата како ги гледаат неа и нејзиниот партнер додека се среде жестока дискусија.

Бaба и дедо или мама и тато – на кого децата повеќе му веруваат и му се доверуваат?

На кого во семејството најмногу му веруваат децата и дали со задоволство ѝ се доверуваат на таа личност - дали се за децата омиленото прибежиште за тајни бабата и дедото или се сепак родителите