Browsing Tag

смрт

Како да ја надминете тагата и да продолжите со животот откако ќе изгубите сакана личност

Повеќето зрели, возрасни луѓе, доживеале губење на некоја сакана личност. На некои им е потребно подолго време, а на некои пократко, некој страда тивко, а некој има потреба сите да знаат за неговата тага, некој бара заборав во работата,…

Да се умре од старост?! Што значи оваа формулација?

Во потврдата за смртта на кралицата Елизабета Втора пишувало дека причина за смртта била староста. Во секојдневниот говор, вакво нешто звучи прифатливо. Меѓутоа, од медицинска гледна точка, што точно значи да се умре од старост во 21 век?

Експертите објасниле на која возраст детето е подготвено да присуствува на погреб

Колку и да е тажна и конечна смртта, погребите и бдеењето се многу неопходен дел од процесот на жалење. Ако вашето дете е над 3 години, дефинитивно можете да ги објасните погребот и смртта на начин соодветен на возраста. Пред да одите на…

Каде одат умрените?

Не е невообичаено децата да поставуваат прашања за смртта. За многу од нив концептот на смртта е збунувачки. Но, со оглед на тоа што се ослободуваме од стравовите зборувајќи за нив. креирањeто на атмосфера во која ќе може да се разговара за…