Родителите им ги одзеле екраните на синовите. Еве што се променило за еден месец

Имагинацијата и креативноста на нивните синови експлодирала, а значително се зголемило и нивното внимание.

11.746

Фил и Броди Мекензи одлучиле да ги отстранат екраните од животот на нивните деца.

На своите синови им забраниле да користат мобилни телефони, таблети и телевизиски екрани.

По само еден месец забележале осум големи промени.

„Не мислевме дека ќе можеме без екрани, но ги преживеавме првите 30 дена“, напишал Фил на Инстаграм, споделувајќи ги разликите кои брзо станале очигледни.

„Тие се караат многу помалку и си играат многу повеќе.

Станаа многу поблиски и се грижат еден за друг“, вели Фил.

Тој истакнува дека имагинацијата и креативноста на неговите синови експлодирала, но и дека нивното внимание значително се зголемило.

„Порано, играчките ќе им здодеаа за две минути, дури и да беа нови“, вели таткото.

Вели дека е сега многу полесно да се излезе од дома со децата.

„Порано молеа за уште пет минути пред телевизор, но сега излегуваат за миг.

Исто така, целото семејство конечно седнува на маса и ужива заедно во јадењето, што претходно не беше случај.

„Одбиваа да јадат и не можеа да седат мирни. Постојано нешто им го одземаше вниманието“, тврди тој.

Иако момчињата и понатаму имаат изливи на бес, сега се многу поретки. Почнаа да уживаат во читањето.

„На крајот, оваа одлука всушност ни олесни како родители.

Никогаш не замислувавме дека ќе бидеме тие што ќе ги браниме екраните, но сега знаеме дека тоа беше најдобрата одлука што можевме да ја донесеме“, заклучил Мекензи.

Повеќе