Советничка за доење покажува како да ждригне и да се смири расплакано бебе (ВИДЕО)

„Оваа поза го потсетува бебето на времето кога било во мајчината утроба“, вели таа и покажува како да го ставите бебето во оваа положба.

351

Нема ништо полошо од неуспешен обид да се смири расплаканото бебе. И токму кога мислевте дека сте ги исцрпиле сите опции, советничката за доење Даниел Гаус сподели на ТикТок како може едноставното држење да помогне за само неколку секунди. Според Гаус, постои поза која им помага на бебињата да се смират и да подригнуваат по хранењето.

„Оваа поза го потсетува бебето на времето кога било во мајчината утроба“, вели таа и покажува како да го ставите бебето во оваа положба.

Таа прво ја става раката на градите на бебето, додека со другата ја потпира главата. Потоа ги зема нејзините колена и ги потпира на градите на бебето, а нејзиниот задник го потпира на својот стомак. Гаус потоа почнува да потскокнува, што го имитира чувството што мајката го создава кога бебето е во утробата. Во рок од неколку секунди, бебето се смирува и престанува да плаче.

„Ги погодивме сите смирувачки точки, па тоа е најлесниот начин да го смириме бебето. Оваа техника е исто така одличен начин да му помогнете на бебето да подригне, користејќи природни точки за акупресура за да се смири нервниот систем“, вели таа.

Видеото собрало повеќе од 10 милиони прегледи, па не е лошо да го испробате овој метод и на своето бебе.

Повеќе