Browsing Tag

алергии

Загадувањето на воздухот би можело да го зголеми ризикот од алергии кај бебињата

Изложеноста на загаден воздух може да го зголеми ризикот од алергии, дебелина, дијабетес и да влијае на развојот на мозокот кај новороденчињата, покажала новата студија.

Има добра причина зошто би можеле да се додадат кикиритки во исхраната на малите деца

Вклучувањето на кикиритките во исхраната на малите деца би можело да помогне да се спречат алергии на мешунките, кои можат да бидат смртоносни и ги погодуваат младите ширум светот, покажало ново истражување.