Browsing Tag

злоупотреба

Злоупотреба на децата инфлуенсери и примерот на Врен Елинор

„Немаме поим како тоа ќе влијае на децата во иднина, кога ќе видат дека се изложени на непознати на Интернет од самото раѓање. Но, можеме да бидеме сигурни дека тоа нема да има позитивен ефект“, тврди Ендрју Селепак, професор по социјални…

Искрено, зошто сакате да го оддалечите своето дете од другиот родител?

Дали навистина не ви е жал да го убедувате вашето дете дека другиот родител не го сака? Дали навистина мислите дека го правите тоа за вашето дете? Или го правите сепак за себе? Дури и ако другиот родител е „копук“ или „фукара“, запомнете,…

Ова ќе биде наша тајна

Децата треба да знаат дека никогаш не треба да чуваат тајни од непознати луѓе или во ситуации во кои некој од нив побарал да чуваат тајна откако на било каков начин ги допирал. Кажете им дека ќе им верувате, дури и ако тајната е за некој…

Ти си ми единствена светла точка, не е љубов кон детето, туку злоупотреба

На децата им требаат двајцата родители за развој на мозокот, како два прозорци. Децата го гледаат животот преку своите родители. И ако тие два прозорци го натераат да го избере оној што го преферира, еден ден ќе има планина внатрешни…