Browsing Tag

играчки

Како би изгледало во светот на возрасните тоа што го очекуваме од децата кога станува збор за…

Дали би ми го позајмила оној твој златен ѓердан што ти го купи сопругот за годишнината. Добро би одговарал со мојот фустан за забавата на која одиме во петок. Не може, затоа што сакаш ти да го носиш? Зарем секогаш мора ти да го носиш? Ајде,…

Сите играчки што ќе се продаваат во ЕУ, како и оние што се купуваат онлајн, ќе мора да имаат и пасош…

Со измените во правилата за безбедност на детските играчки што ги предложи ЕК, досегашната забрана за продажба на играчки се проширува и со забрана на играчки што можат да му наштетат на кој било човечки орган. Дополнително, сите играчки…

Му ја купивте играчката по која толку плачеше и по 2 дена ја заборави? Зошто децата толку брзо го…

Повеќето родители сигурно го доживеале ова многу пати - детето плаче и моли за нова играчка и ветува дека ќе ја сака засекогаш, па тие попуштаат и ја купуваат. Но, само неколку дена, а понекогаш и само после неколку минути...

Купете им на децата 1 еколошка, наместо 10 отровни играчки

Според веб-страницата Ecobirdy, кујната – играчка содржи 5,6 кг пластика, што е еквивалентно на 400 празни пластични шишиња. Освен тоа, пластиката од која се изработуваат многу од овие играчки содржи состојки кои се штетни за и здравјето на…

Истражувањето открива колку брзо на децата им здосадуваат новите играчки!

Се ближат празниците, Божиќ и Нова година, а со нив и купувањето на подароци и нови играчки. Финансиските трошоци се зголемуваат, а апетитите на децата за играчки постојано растат! Пред да се одлучите на купување нови играчки, прочитајте…