Browsing Tag

казни

Мора да ги научиме децата дека никој не смее да ги пипa! Што се случува во мозокот на педофилите и…

Силуваат деца, свои, од роднините, соседите и туѓи, сексуално искористуваат синови, ќерки, внуци, секој ден слушаме сѐ повеќе грозоморни вести. Експертите велат, педофилијата и родосквернавењето постоеле од секогаш и, за жал, секогаш ќе…

Татко смислил казна која делува и врз најнемирните деца

Можеби најважното откритие на студијата спроведена од психологот и експерт за родителство и развој на деца, Џорџ Холден е неефективноста на физичкото казнување како средство за дисциплина. Што да се прави тогаш?