Browsing Tag

новороденче

Што ако бебето ја испушти првата столица додека е уште во матката?

Самиот мекониум (првата столица на бебето), не е опасен и доколку бебето го голтне, нема да му го загрози здравјето. Постои опасност од вдишување на мекониумот, бидејќи лепливите честички на оваа супстанца влегуваат во белите дробови на…