Browsing Tag

отуѓување

Искрено, зошто сакате да го оддалечите своето дете од другиот родител?

Дали навистина не ви е жал да го убедувате вашето дете дека другиот родител не го сака? Дали навистина мислите дека го правите тоа за вашето дете? Или го правите сепак за себе? Дури и ако другиот родител е „копук“ или „фукара“, запомнете,…

Какви луѓе се родителите кои ги отуѓуваат децата од другиот родител?

Според психологот Дора Попова Узуновски, отуѓеното дете кое било злоупотребувано од родителот отуѓувач може да порасне во човек кој и во иднина пак ќе биде жртва во некоја партнерска релација или пак ќе му го прави истото на своето дете.…